Bedrijfsfeestje kan… maar met respect voor strikte regels

Wim Deloof
3 juli, 2020

Nogal wat lidbedrijven vragen zich af of ze ook in dit coronajaar 2020 hun traditionele zomerdrink, personeelsbarbecue of gelijkaardig event mogen organiseren bij het begin van de bouwvakantie.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar het Ministerieel Besluit van 30 juni jl. schept duidelijkheid. Makkelijkst is uiteraard om het event in een feestzaal of andere geschikte horeca-locatie te organiseren. Toch kan het ook op de bedrijfsterreinen van de aannemer maar dan wel onder strikte voorwaarden, waarvan we u hier de voornaamste even op een rijtje zetten.

Het event moet verzorgd worden door een professioneel cateraar/traiteur, die over een volledig draaiboek én over het nodige personeel en middelen beschikt om het gebeuren volledig COVID-19-proof te laten verlopen. Van 1 t/m 31 juli, bedraagt het maximum aantal aanwezigen 50. Aantal dat vanaf 1 augustus wordt opgetrokken naar 100. Zelfbediening of aanschuiven aan een buffet of barbecue is uit den boze. Iedereen moet een zitplaats krijgen aan tafels die minimum 1,5 meter uit elkaar staan en de gerechten en dranken worden geserveerd door de medewerkers van het cateringbedrijf, die verplicht een mondmasker dragen. Ook achter het buffet en in de keuken. Naar analogie met het uitbreiden van de privébubbels tot 15 personen, mogen aan een tafel maximaal 15 mensen plaatsnemen. Al geldt de aanbeveling om dit aantal lager te houden.

Net als op de werven dient u de medewerkers die u hebt uitgenodigd op voorhand te informeren over de geldende preventiemaatregelen. Zorg er ook voor of spreek duidelijk af met de traiteur dat er voldoende vloeibare zeep, ontsmettingsmiddel, papieren handdoekjes e.d. aanwezig zijn om alle geldende hygiënische regels te kunnen respecteren. Tref in dat kader ook de nodige voorbereidingen op het vlak van beschikbare toiletten en wastafels.

Bekijk reacties ( )