Waarom u het Safety My Priority-charter moet ondertekenen!

Confederatie Bouw
28 maart, 2019

Eind februari lanceerde Paul Depreter, voorzitter van de Confederatie Bouw, de Safety My Priority-campagne. Met de Confederatie Bouw neemt hij het voortouw om het aantal arbeidsongevallen op de bouwplaatsen drastisch te verlagen, want elk ongeval is er een te veel. België loopt momenteel zwaar achter op onze buurlanden. Zo gebeuren er hier meer dan twee keer zo veel arbeidsongevallen!

Helaas kunnen we dit niet alleen doen. Deze problematiek is enkel op te lossen als de hele sector zich engageert. In dit geval, moeten de leidinggevenden uit de sector samenkomen om duidelijke afspraken te maken. Wilt u samen met ons voor veiligheid gaan? Onderteken dan hier ons charter. Bent u nog niet helemaal overtuigd? Hieronder leest u de uiteenlopende voordelen van een beter veiligheidsbeleid.

1.    Wie leiding geeft, draagt een grote verantwoordelijkheid

Elke leidinggevende in de bouwsector is professioneel én moreel verantwoordelijk voor het welzijn en de veiligheid van al zijn of haar medewerkers. Nalatigheid of nonchalance op dit vlak is niet enkel een professionele, maar ook een grote menselijke fout. Wie maatschappelijk verantwoord onderneemt, stelt veiligheid altijd voorop!

2.    Bewustwording begint aan de top: walk the talk!

Een bewustmakingscampagne rond veiligheid op de bouwplaatsen kan enkel slagen wanneer ze gesteund wordt door de topmensen van onze bouwbedrijven. Daarnaast heeft u de verantwoordelijkheid om veiligheid op de agenda te zetten. Zowel in uw bedrijf, als in de sector. U hebt een voorbeeldfunctie, maak er gebruik van!

3.    U investeert in trotse en gemotiveerde medewerkers

Minder ongevallen in uw bouwbedrijf betekent niet enkel minder ziekteverzuim en minder menselijk leed, maar vooral meer gemotiveerde en tevreden medewerkers. Veiligheid vooropstellen, is een basisvoorwaarde voor een bedrijfscultuur waar zorgzaamheid en wederzijds respect centraal staan.

4.    Uw onderneming versterkt haar marktpositie

Dankzij een bewuste veiligheidscultuur toont u leiderschap. Uw maatschappelijke voortrekkersrol leidt tot een beter imago, méér kwaliteit en een beter presterend bedrijf. Door volop in te zetten op een thema als veiligheid kan uw bouwbedrijf echt het verschil maken!

5.   U wordt een aantrekkelijke werkgever

Uw aandacht voor veiligheid, netheid en kwaliteit geeft u een positief imago. Mogelijke opdrachtgevers weten dat u een betrouwbare partner bent. Daarnaast gaan jongeren u zien als een werkgever die bekommerd is om zijn werknemers. Dit vertaalt zich in een mond-tot-mondreclame, waardoor u sneller gemotiveerde en hoger opgeleide medewerkers aantrekt.

Bent u nu overtuigd van de voordelen van een goed veiligheidsbeleid? Onderteken dan hier ons charter en ga samen met ons voor een veiligere sector.

Bekijk reacties ( )

Ontvang Safety My Priority News

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Safety My Priority News en blijf op de hoogte van al ons veiligheidsnieuws! U kunt op elk moment weer uitschrijven.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.