Jonge medewerkers aantrekken? Zorg voor een veilige werkplek

Confederatie Bouw
22 mei, 2019

“Het imago dat het grote publiek heeft van ons werk, is sterk beklad door een gebrek aan veiligheid.”

Aan het woord is Damien Magerat, gedelegeerd bestuurder bij Jacques Delens. Hij bevestigt een pijnlijke waarheid: onze Belgische bouwsector sukkelt met een imagoprobleem. Werken in de bouw wordt door veel mensen bijna automatisch beschouwd als ‘gevaarlijk werk’.

Ook onze jongeren zien dat zo. En dat is jammer. Want velen van hen zullen door dat slechte imago niet kiezen voor een bouwcarrière. Jongeren gaan nu eenmaal niet blijven accepteren dat ze meer risico’s op een werf lopen dan op andere werkplekken.

Op naar een beter imago

Aan dat imago wil de Confederatie Bouw iets veranderen. En dat vergt werk. Veel werk. De Safety My Priority-campagne is daarbij de eerste zet in een reeks van initiatieven om aannemers zoals u te overtuigen van het belang van veiligheid.

Wat belangrijk is voor u? Dat investeren in een veiligheidsbeleid meer is dan alleen een maatschappelijke bijdrage leveren. Ja, u investeert in het imago van de Belgische bouwsector, maar ook in het imago van uw onderneming.

Trek met gemak jonge werkkrachten aan

Door in veiligheid te investeren, investeert u in het welzijn van uw medewerkers. En laat net dat zijn wat jongeren zo belangrijk vinden: een werkgever die echt om hen geeft.

Als u van veiligheid een prioriteit maakt, krijgt uw onderneming een goede naam. En via mond-tot-mondreclame verspreidt dat zich snel. Voor u het goed en wel weet, trekt u jonge, enthousiaste, opgeleide medewerkers aan. Die staan te popelen om bij ú te beginnen, en niet bij die concurrent die het belang van veiligheid niet inziet en wil ‘besparen’.

Onderteken het veiligheidscharter

Andere voordelen van meer aandacht voor veiligheid? Opdrachtgevers die u betrouwbaarder vinden. Minder arbeidsongevallen, dus minder werkkrachten die plots wegvallen. Én u levert een maatschappelijke bijdrage – want uw investeringen dragen bij aan een veiligere Belgische bouwsector.

Toon jonge potentiële medewerkers dat u geeft om hun welzijn en onderteken het veiligheidscharter van de Safety My Priority-campagne.

Bekijk reacties ( )

Ontvang Safety My Priority News

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Safety My Priority News en blijf op de hoogte van al ons veiligheidsnieuws! U kunt op elk moment weer uitschrijven.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.