Vermijd arbeidsongevallen dankzij bijscholing

Confederatie Bouw
11 juni, 2019

Een hogere rentabiliteit.

Ervaren werkkrachten die jaren werken zonder uit te vallen.

Werkzaamheden die haast nooit worden onderbroken, vertraagd of stilgelegd.

Mooie voordelen zijn het, voor u als aannemer. En ze zijn gemakkelijker te behalen dan u denkt. Het enige wat u hoeft te doen? Meer aandacht schenken aan veiligheid en preventie op uw werf. Want pas dan daalt het risico op arbeidsongevallen op uw bouwplaats.

Het belang van bijscholing

Om een veiligheidscultuur op poten te zetten, is uw engagement als bedrijfsleider belangrijk. Maar op uw eentje krijgt u niets gedaan. Minstens even belangrijk is wat uw medewerkers doen. Want als zij uw beleid niet uitvoeren, verandert er niets.

Net daar gaat het mis. Belgische arbeiders in de bouw missen vandaag vaak de kennis en knowhow rond veilig werken. Dat ligt deels aan het Belgische onderwijs, maar ook aan een gebrek aan bijscholing.

Dus, wilt u voor uw bedrijf:

  • meer werkproductiviteit
  • gemotiveerde medewerkers
  • lagere ziektekosten

Stuur uw medewerkers dan naar een veiligheidsopleiding. Geef het goede voorbeeld en ga zelf mee. En maak zo van veiligheid, voor hen én voor u, een tweede natuur.

Veiligheidsopleidingen overal

Om veiligheidsopleidingen over heel België aan te bieden, werkt Constructiv samen met enkele opleidingspartners (zoals Confederatie Bouw). Denk bijvoorbeeld aan opleidingen over:

  • VCA
  • heffen en tillen
  • asbestverwijdering
  • gehoorbescherming
  • veilig werken op hoogte

Extra voordeel als uw medewerkers aan zo’n opleiding deelnemen? In de meeste gevallen betaalt Constructiv u een deel van de kosten terug.

Onderteken het veiligheidscharter

Stuurt u uw medewerkers binnenkort naar een veiligheidsopleiding? Of deed u dat onlangs? Dan verdient u een welgemeend dankuwel voor uw bijdrage aan een veiligere Belgische bouwsector.

Toon meteen uw engagement aan collega-aannemers en onderteken ons veiligheidscharter. Dan verschijnen uw naam en bedrijfsnaam op deze website, tussen de namen van andere weldoeners.

Bekijk reacties ( )

Ontvang Safety My Priority News

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Safety My Priority News en blijf op de hoogte van al ons veiligheidsnieuws! U kunt op elk moment weer uitschrijven.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.