Open Wervendag: hét moment om uit te pakken met een veilige bouwsector

Wim Deloof
21 mei, 2021

Op 30 mei is het Open Wervendag. Maar omwille van de COVID-19-crisis kiest de Confederatie Bouw dit jaar voor een digitaal evenement. Dé gelegenheid om voor het grote publiek uit te pakken met recente realisaties op het vlak van veiligheid.

 

De versoepeling is ingezet. Almaar mensen krijgen een vaccin toegediend. En de cijfers gaan de goede kant op. Dat de Confederatie Bouw kiest om een evenement, dat traditioneel een massa volk lokt, toch in digitale vorm te brengen, typeert het tegenwoordige denken in de bouw: een nultolerantie voor veiligheids- en gezondheidsrisico’s.

 

Bloggen en vloggen

Meer dan ooit is Open Wervendag een moment om misverstanden over de sector aan de kant te zetten. Eén van die misverstanden is dat de bouw een sector is van ruige bonken, die zich weinig aantrekken van veiligheid. Niets is minder waar. Dat ontdekten ook onze jonge vloggers en bloggers die de voorbije weken, met de smartphone in de hand, verschillende bouwplaatsen hebben bezocht.

 

 

Mondmaskers, veiligheidsschoenen, fluohesjes … In hun videoverslagen hameren de bouwbedrijven, die onze jeugdige reporters ontvangen, steevast op het belang van veiligheid.

 

Mijn kind? Toch niet in de bouw zeker!

Met onze vlogberichten hopen we niet alleen om de sector in de kijker te zetten. We hopen ook om aandacht te trekken van jongeren, en hun ouders, om mogelijke bezwaren tegen een toekomstige loopbaan in de bouw te weerleggen.

Wat dat betreft, zijn ook onze blogberichten het lezen waard. Eén van die berichten gaat in op de Safety My Priority-campagne, geeft uitleg over het aspect veiligheid in het bouwonderwijs en belicht daarna de realiteit op bouwplaatsen. We ronden af – hoe kan het ook anders – met een werf van Open Wervendag, waar veiligheid een prioriteit is.

Bekijk reacties ( )

Ontvang Safety My Priority News

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Safety My Priority News en blijf op de hoogte van al ons veiligheidsnieuws! U kunt op elk moment weer uitschrijven.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.