Safety My Priority: stand van zaken

Wim Deloof
23 september, 2020

Tijdens het BouwForum 2019 lanceerde de Confederatie Bouw de sensibiliseringsactie ‘Safety My Priority’. Bedoeling van die campagne: het aantal arbeidsongevallen in onze sector drastisch inperken.

Magazines, video's, blogberichten ...

Via aparte magazines en deze website, www.safetymypriority.be, kunnen bouwondernemers sinds februari 2019 een charter ondertekenen dat hen ertoe verbindt om op alle werven en bij alle werkzaamheden de absolute voorrang te geven aan veiligheid en veilig gedrag en dat zowel bij hun eigen werknemers, hun onderaannemers als hun bouwpartners. Ondertussen tekenden al 2 236 aannemers dat charter.

Waarom lanceerden we deze campagne? Omdat er in ons land en onze sector nog te veel arbeidsongevallen zijn. Elk arbeidsongeval is er één te veel en blijft onaanvaardbaar op menselijk, maatschappelijk en economisch vlak. Nederland, Zweden, Ierland en Groot-Brittannië zijn de Europese landen die het hoogst scoren qua arbeidsveiligheid. Werknemers in de bouw hebben er, vergeleken met ons land, twee keer minder kans om slachtoffer te worden van een arbeidsongeval. We moeten in België resoluut gaan voor een gelijkaardige situatie.

 

Betere zichtbaarheid op Build Your Home

Veiligheid betekent in deze tijden ook het coronavirus te lijf gaan. Daarom hebben we op deze website een extra dimensie toegevoegd over COVID-19. Naast algemene informatie en specifieke tips over hoe omgaan met dit virus, kan u er ook werfborden en mondmaskers bestellen. Verder vindt u op deze website ook een algemene toolbox met infobladen over hoe u veiligheid op de werf een fikse boost kan geven.

Nieuw is ook dat bouwondernemingen die het charter hebben ondertekend bovenaan komen te staan in zoekopdrachten uitgevoerd op Build Your Home, dat is de website waarmee de Confederatie particulieren en vakmannen in contact met mekaar brengt.

 

Binnenkort ook veiligheidsopleidingen

Tot slot voorzien we dit najaar, samen met de lokale confederaties, ook veiligheidsopleidingen. De exacte data waarop deze plaatsvinden, zullen snel bekend gemaakt worden. Het spreekt voor zich dat we u op de hoogte houden. Ondertussen blijft u uiteraard onze driemaandelijkse newsletters en magazines van Safety My Priority krijgen. Wij blijven resoluut inzetten op veiligheid en hopen van u hetzelfde.

Bekijk reacties ( )

Ontvang Safety My Priority News

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Safety My Priority News en blijf op de hoogte van al ons veiligheidsnieuws! U kunt op elk moment weer uitschrijven.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.